Curs facultativ de paleografie latină

08.03.2017 23:37

Conf. univ. dr. Marius Diaconescu anunță deschiderea cursului facultativ de paleografie latină în cadrul Centrului de editare a izvoarelor istorice ”Arhiva istorică a României” Vineri, 10 Martie 2017, ora 14, în amfiteatrul Condurachi (sala 402) de la etajul 4 al Facultății de Istorie.


Cursul este facultativ, gratuit, nu se dau note sau credite. Se adresează celor care vor să învețe să citească și să înțeleagă documente în limba latină din epoca medievală, indiferent dacă sunt studenți / masteranzi / doctoranzi la istorie sau alte facultăți.


Paleografia latină va fi predată împreună cu noțiuni de gramatica a limbii latine și instituții medievale, aplicate pe documentele pe care se învață. Materialul didactic provine din bazele de date cu documente medievale, în special din www.arhivamedievala.ro..


Cursul se va desfășura săptămânal până la începutul sesiunii de examene. În perioada practicii de specialitate (1-15 iulie), dacă doresc studenții, se va desfășura zilnic după un program agreat de profesor și cursanți.


Sunt invitați toți cei care vor să învețe să citească documente medievale scrise în limba latină.


Cei mai buni studenți dintre cei mai buni din generațiile trecute au fost angajați ca experți paleografi în proiectul ”Digitizarea documentelor medievale din Arhivele Naționale ale României”.