Centrul de Studii Turce (CST) este unul dintre centrele de tradiţie din spaţiul academic românesc, intrând recent în al treilea deceniu de viaţă la Facultatea de istorie a Universităţii din Bucureşti. În 1985, la iniţiativa turcologului Mihai Maxim s-au pus bazele Laboratorului de Studii Turco-Otomane, transformat în 1993 în Centrul de Studii Turco-Otomane şi din 2003 în Centrul de Studii Turce.
Centrul de Studii Turco-Otomane dispune de un sediu în cadrul Facultăţii de Istorie şi de o bibliotecă proprie, alcătuită prin donaţii şi schimburi de publicaţii, care cuprinde actualmente circa 1500 de volume.
Domeniul de cercetare: istoria și civilizația Imperiului otoman și a Turciei moderne și a relațiilor româno-turce în secolele XV-XX.
CST organizează evenimente ştiinţifice dedicate culturii şi civilizaţiei otomane şi turce. Deţine o bibliotecă proprie de specialitate şi găzduieşte cursuri şi seminarii pentru studenţi la nivel de licenţă, masterat şi doctorat. Din martie 2016 organizează lunar Întâlnirile Centrului de Studii Turce – serie de prelegeri având ca temă aspecte variate al istoriei și civilizației otomane și turce și Atelierul Istoricilor – un grup de lucru în care masteranzi, doctoranzi și specialiști sunt invitați să își prezinte cele mai recente proiecte de cercetare.
Contact:
Adresă: Centrul de Studii Turce (CST), Facultatea de Istorie, Universitatea Bucureşti, sala 8, Holul de Marmură, parter.
Persoana de contact: lect.univ.dr. Silvana Rachieru
email: cst.istorie@gmail.com