Admitere 2024


Instrucțiuni admitere

Candidații își vor crea un cont (se va folosi adresa de mail a candidatului) pe  https://admitereonline.unibuc.ro/  vor parcurge etapele disponibile pe platformă și vor completa informațiile personale și legate de parcursul educațional de până acum.

Pe platforma  de înscriere, candidații vor putea selecționa din oferta Facultății programele de studii (Istorie, Istorie ID, Relații Internaționale și Studii Europene, Istoria Artei), precum și tipul de loc vizat (locuri finanțate de la buget, taxă).

Ca parte a procesului de înscriere, candidații vor putea încărca și scrisoarea de intenție. Textul, redactat pe computer, va avea maximum 2500 de semne (orientativ). Documentul ar trebui să includă o scurtă prezentare a candidatului, inclusiv a eventualelor rezultate deosebite (olimpiade, activități extra-curriculare) obținute la disciplinele relevante pentru specializarea aleasă, ar trebui să prezinte motivele alegerii facultății/specializării, precum și pasiunile și așteptările candidatului legate de evoluția sa profesională.

Succes!


ATENȚIE!!!

  • Admiterea se realizează exclusiv online, astfel:

Accesând  https://admitereonline.unibuc.ro/

Creare cont (e-mail personal candidat);

Completare date;

Încărcare documente solicitate;

Trimitere înscriere.

  Pentru asistență, vă rugăm să ne scrieți la adresa admitere.istorie@unibuc.ro

  • Candidații care se vor prezenta la sediul facultății vor primi asistența în procesul de înscriere.

Studiază istoria în inima Bucureștiului!

Ai intrebari despre admiterea la FIUB? Click aici pentru lista de FAQ


Facultatea de Istorie oferă studenților o serie de oportunități care o plasează în vârful instituțiilor de profil din România.

  • Pentru că…..
  • există posibilitatea ridicată de angajare după absolvire;
  • puteți beneficia de parteneriatele facultății cu firme/asociații care oferă internshipuri;
  • veți studia la cea mai prestigioasă Universitate din țară;
  • veti avea unii dintre cei mai importanți profesori din domeniu

De ce la Istorie la București?

Pentru că… istoria se studiază la Universitatea București de 150 de ani, în cadrul celei mai prestigioase instituții de învățământ superior din România.
Pentru că… studiind la Facultatea de Istorie aveţi şansa de a avea profesori din rândul celor mai importanţi specialişti ai domeniului. Nume pe care le-aţi întâlnit în librării, biblioteci sau la televizor se vor transforma în tot atâția profesori care vă vor fi alături în anii de studiu: Adrian Cioroianu, Andrei Pippidi, Bogdan Murgescu, Valentin Stan, Mihai Răzvan Ungureanu, Alin Ciupală, Ioana Ciocan, Mihai Constantinescu, Viorel Panaite etc.

Pentru că… în funcție de rezultatele la admitere/examene, studenții Facultății de Istorie primesc burse de studiu și burse sociale și locuri în căminele studențești. De asemenea, au posibilitatea să aplice pentru burse Erasmus în marile centre universitare europene.