PREADMITERE

Facultatea de Istorie oferă candidaților posibilitatea de a se preînscrie online, ca o primă etapă a procesului de admitere.

În această perioadă, caracterizată mai degrabă prin incertitudine, am decis să construim o nouă modalitate de  a intra în contact cu viitorii noștri studenți, oferindu-le șansa de a face un prim pas în parcursul  lor universitar. Parcurgerea acestei etape va însemna un proces de admitere gradual și simplificat, prin care candidații vor putea completa datele în propriul ritm, fără a fi presați de timp. Totodată, prin intermediul preadmiterii, candidații vor putea interacționa cu reprezentanți ai Facultății de Istorie, profesori și studenți și vor afla ultimele informații legate de admitere.

Preînscrierea presupune doar două etape:

  1. Completarea unui formular online care include informațiile personale și legate de parcursul educațional de până acum. Foarte important, candidații vor putea selecționa din oferta Facultății programele de studii (Istorie, Istorie ID, Relații Internaționale și Studii Europene, Istoria Artei), precum și tipul de loc vizat (locuri finanțate de la buget, taxă, olimpici, locuri destinate formării cadrelor didactice, locuri pentru absolvenții din mediul rural sau din colegiile militare naționale)
  2. O scrisoare de intenție încărcată ca parte a formularului online, în format PDF. Textul, redactat pe computer, va avea maximum 2000 de caractere. Documentul ar trebui să includă o scurtă prezentare a candidatului, inclusiv a eventualelor rezultate deosebite (olimpiade, activități extra-curriculare) obținute  la disciplinele relevante pentru specializarea aleasă, să prezinte motivele alegerii facultății/specializării, precum și pasiunile și așteptările candidatului legate de evoluția sa profesională. Scrisoarea de intenție trebuie să fie adaptată specializării alese, în cazul în care sunt alese mai multe specializări (există 4 specializări: Istorie, Istorie ID, Relații Internaționale și Studii Europene, Istoria Artei) va fi redactată și atașată câte o scrisoare de intenție pentru fiecare.

Parcurgerea acestor primi pași nu înlocuiește procesul de admitere, care va presupune reconfirmarea opțiunilor făcute în această etapă, precum și adăugarea documentelor necesare validării candidaturii, în primul rând a diplomei sau adeverinței de bacalaureat.

Candidații care vor fi declarați admiși în urma examenului de admitere din luna iulie, pot confirma locul ocupat prin transmiterea documentelor prin poștă sau în format electronic, cu asumarea responsabilității de către aceștia în legătură cu autenticitatea documentelor și corespondența cu actele originale, conform legislației în vigoare.

Avantajele preînscrierii

  • Se va completa un singur formular online, care permite selectarea tuturor programelor pentru care optează candidatul.  
  • În momentul înscrierii nu este nevoie să fie redactată o nouă scrisoare de intenție, decât în cazul în care candidatul dorește să aplice și pentru alte programe, care nu au fost selectate inițial.
  • După completarea formularului online, veți putea descărca fișa de înscriere în format pdf; aceasta va putea fi folosită ca parte a dosarului de concurs în momentul înscrierii.
  • Candidații care au susținut examenul de Bacalaureat înainte de 2020 își pot constitui dosarul aproape complet încă din această etapă și îl pot depune în momentul începerii admiterii.
  • În cazul în care formularul completat conține erori, veți primi un mesaj din partea secretariatului Facultății cu precizările necesare și veți putea corecta informațiile direct în formularul online. De aceea, este foarte important să verificați corectitudinea datelor de contact incluse în formularul online, pentru a vă asigura că puteți fi contactați rapid.

Ai întrebări despre admiterea la Facultatea de Istorie? Click aici pentru lista de FAQ!