Preadmitere FIUB 2021

Facultatea de Istorie oferă candidaților la programele de licență posibilitatea de a se preînscrie online, în intervalul 28.04.2021-15.06.2021, ca o primă etapă a procesului de admitere.

Parcurgerea acestei etape va însemna pentru candidați un proces de admitere simplificat, dar va reprezenta și o modalitate de a interacționa cu comunitatea Facultății de Istorie și de a fi la curent cu ultimele informații legate de admitere.

Candidații își vor crea un cont pe admitere.istorie.unibuc.ro, vor parcurge etapele disponibile pe platformă și vor complete informațiile personale sau legate de parcursul educațional de până acum. Foarte important, candidații vor putea selecționa din oferta Facultății programele de studii (Istorie, Istorie ID, Relații Internaționale și Studii Europene, Istoria Artei), precum și tipul de loc vizat (locuri finanțate de la buget, taxă).

Candidații care au dat examenul de bacalaureat în sesiuni trecute și au deja diploma de bacalaureat pot parcurge toate etapele procesului de depunere a dosarului, cu excepția plății. Aceasta din urmă va putea fi făcută doar în luna iulie, în etapa de înscriere, odată cu finalizarea dosarului.

Ca parte a procesului de preînscriere, candidații vor putea încărca și scrisoarea de intenție. Textul, redactat pe computer, va avea maximum 2500 de semne. Documentul ar trebui să includă o scurtă prezentare a candidatului, inclusiv a eventualelor rezultate deosebite (olimpiade, activități extra-curriculare) obținute la disciplinele relevante pentru specializarea aleasă, ar trebui să prezinte motivele alegerii facultății/specializării, precum și pasiunile și așteptările candidatului legate de evoluția sa profesională.

Scrisoarea de intenție, precum și documentele necesare procesului de validare a candidaturii vor putea fi încărcate și în etapa de înscriere.

Foarte important, parcurgerea acestor pași în perioada de preînscriere nu înlocuiește procesul de admitere care va presupune completarea dosarului cu informațiile nedisponibile în acest moment și plata taxei de admitere.

Succes!