Admitere 2023

PREÎNSCRIERE ONLINE 2023

18.05.2023 – 02.07.2023

Facultatea de Istorie oferă candidaților la programele de licență posibilitatea de a se preînscrie online, în intervalul 18.05.2023 – 02.07.2023, ca o primă etapă a procesului de admitere.

Parcurgerea acestei etape va însemna pentru candidați un proces de admitere simplificat, dar va reprezenta și o modalitate de a interacționa cu comunitatea Facultății de Istorie și de a fi la curent cu ultimele informații legate de admitere.

 Candidații își vor crea un cont (se va folosi adresa de mail a candidatului) pe  https://admitereonline.unibuc.ro/  vor parcurge etapele disponibile pe platformă și vor completa informațiile personale și legate de parcursul educațional de până acum.

Pe platforma  de preînscriere, candidații vor putea selecționa din oferta Facultății programele de studii (Istorie, Istorie ID, Relații Internaționale și Studii Europene, Istoria Artei), precum și tipul de loc vizat (locuri finanțate de la buget, taxă).

Candidații care au dat examenul de bacalaureat în sesiuni trecute și au deja diploma de bacalaureat pot parcurge toate etapele procesului de încărcare a documentelor, cu excepția plății. Aceasta din urmă va putea fi făcută doar în luna iulie, în etapa de înscriere (conform calendarului – 03.07.2023-19.07.2023).

Ca parte a procesului de preînscriere, candidații vor putea încărca și scrisoarea de intenție. Textul, redactat pe computer, va avea maximum 2500 de semne. Documentul ar trebui să includă o scurtă prezentare a candidatului, inclusiv a eventualelor rezultate deosebite (olimpiade, activități extra-curriculare) obținute la disciplinele relevante pentru specializarea aleasă, ar trebui să prezinte motivele alegerii facultății/specializării, precum și pasiunile și așteptările candidatului legate de evoluția sa profesională.

Scrisoarea de intenție, precum și documentele necesare procesului de validare a candidaturii vor putea fi încărcate și în etapa de înscriere.

Foarte important, parcurgerea acestor pași în perioada de preînscriere nu înlocuiește procesul de admitere care va presupune încărcarea tuturor  documentelor nedisponibile în acest moment și plata taxei de admitere.

Succes!

Admitere 2023


Calendar


Modalitate admitere


Metodologie


Taxa inscriere