Lansare de carte (Ion Barnea – Altarul paleocreștin și Alexandru Barnea – Omnia mea vobis)

Facultatea de Istorie, Departamentul de Istorie Antică, Arheologie și Istoria Artei (DIAAIA) și Centrul de Istorie Comparată a Societăților Antice (CICSA) sunt parteneri ai evenimentului prilejuit de lansarea a două lucrări importante pentru știința istorică și arheologică din România. Este vorba despre cartea profesorului Ion Barnea, Altarul paleocreștin, publicată anul trecut la Editura Mega din Cluj-Napoca cu sprijinul ISACCL, reprezentând prima traducere românească a tezei de doctorat susțină de către autor, în anul 1940, în Grecia, sub coordonarea lui Georgios Sotiriou. De asemenea, va fi lansată lucrarea publicată recent la Editura Universității din București și intitulată Omnia mea vobis, care reunește în 2 volume majoritatea studiilor publicate de-a lungul a peste 4 decenii de activitate academică de către profesorul Alexandru Barnea, fost decan al Facultății de Istorie din București și director al DIAAIA. 

Ion și Alexandru Barnea aparțin unei generații de specialiști care au adus știința română la nivelul excelenței în domeniile studiilor clasice, istoriei și arheologiei antice greco-romane și bizantine, epigrafiei, numismaticii și sigilografiei. Publicarea postumă a acestor contribuții reprezintă un pios prilej de comemorare a celor două personalități.

Evenimentul va avea loc vineri, 16 februarie 2024, începând cu orele 16,00, la Muzeul Severeanu din București, str. Henri Coandă, nr. 26.