Testimonial-Alexandra-Irina Venete, anul III, licență

De ce Facultatea de Istorie? Deseori am fost pusă în fața acestei întrebări și am răspuns mereu prin același cuvânt: PASIUNE. Niciun alt domeniu nu te face să experimentezi mai mult decât o face istoria. Să nu mai vorbim de faptul că mă face întotdeauna să-mi doresc să descopăr, să cercetez și să povestesc. Istoria este subiectul ce nu poate deveni exhaustiv, istoria te provoacă să vrei mai mult fără să obosești. Comparând primul an de facultate cu ultimul an, aș spune că studiul istoriei mi-a adus mai multe beneficii decât aș fi sperat, că am dezvoltat aptitudini într-un timp foarte scurt, că am cunoscut oameni frumoși și devotați, cursuri pline de surprize, discuții interminabile alături de cafele tari și seminare interactive.

Cei trei ani de facultate au reprezentat o adevărată provocare pe care doresc să o continui cu un master, sper eu, la fel de provocator. În cel de-al doilea an, provocarea a luat o altă înfățișare odată cu pandemia, însă cadrele didactice și internetul au făcut ca experiența mea la această facultate să fie cât mai plăcută. În fiecare semestru m-am bucurat să aflu lucruri noi, să înțeleg istoria propriului nostru neam, să analizez și să-mi dezvolt o gândire critică.

Lucrarea de licență a fost într-adevăr o luptă, dar pe care am dus-o cu bine la capăt. Ținând cont că mereu am fost atrasă de lucrurile mai puțin știute de opinia publică sau chiar secrete, am ales să scriu despre serviciile secrete rusești de după 1991. De altfel, istoria nu numai că te aduce pe tărâmul unor povești incredibile, dar te face și să scrii despre cele mai tentante subiecte.

Antichitatea plină de incertitudine, Evul Mediu plin de conflicte și interese, Modernitatea plină de inovație și Contemporaneitatea plină de lucruri nespuse sunt epoci pe care și tu ți-ai dori să le descoperi în cadrul Facultății de Istorie.

#vinoșistudiazăIstoriaîninimaBucureștiului

Alexandra-Irina Venete, Anul III, Istorie