INDICAȚII PRIVIND DESFĂȘURAREA CONCURSULUI NAȚIONAL DE ISTORIE ,,NICOLAE IORGA” (24 APRILIE 2020):

  1. Pentru fiecare clasă de concurs participanții vor avea două link-uri de accesat: un link pentru supraveghere pe toată durata concursului (Google Meet) și un link cu subiectele (Google Forms). Cele două link-uri sunt afișate pe site-ul (istorie.unibuc.ro) și pe pagina de facebook (Facultatea de Istorie – Universitatea din Bucureşti) ale facultății.
  2. Accesarea link-ului de Google Meet se face între 09:30-10.00. Nu se accepta intrarea în concurs după ora 10:00. Link-ul Google Forms cu subiectele de concurs va fi activ începând cu ora 10:00.
  3. Participanții au obligația ca în intervalul orar 09:30-10:00 să se asigure că au accesat link-ul corespunzător clasei.
  4. Participanții au obligația ca pe toată durata concursului (între orele 10:00-12:00) să păstreze camera și microfonul deschise. Cei care nu vor respecta această cerință vor fi excluși din concurs.
  5. Cei care nu pot folosi același device pentru Google Meet și pentru Google Forms pot folosi două device-uri diferite care se află în momentul concursului la concurent, nu la terțe persoane.
  6. Participanții sunt rugați ca pe parcursul concursului să nu vorbească. Orice problemă întâmpinată pe parcursul concursului poate fi semnalată pe chat-ul Google Meet.
  7. Candidatii trebuie să fie singuri în camera de unde participă la concurs, nu au voie să discute cu alte persoane, să dea mesaje sau să manipuleze hârtii ori alte documente care au legătură cu subiectele de concurs.
  8. Dacă în timpul concursului apar probleme tehnice (semnal slab la internet, blocarea platformei Google Forms cu subiecte…) vă rugăm să ne transmiteți un mesaj pe chat-ul paginii de facebook pentru a vă ajuta.
  9. În cazul deconectării de pe platforma de Google Meet și/sau Google Forms, participanții la concurs au obligația reconectării în min. 3 min – max. 5 min; dacă intervalul până la reconectare depășește 5 minute, concurentul poate fi exclus.
  10. Elevii care termină de rezolvat subiectele mai devreme de cele 2 ore sunt rugați să apese cu atenție butonul SEND pentru expedierea răspunsurilor. După aceea, sunt rugați să anunțe pe chat-ul Google Meet că au terminat, indicând și codul lor de înregistrare. Ulterior, pot părăsi videoconferința.
  11. Google Forms-ul poate fi completat direct în spațiile alocate fiecărui subiect sau prin atașarea în cadrul formularului a unui fișier word cu răspunsurile; fișierul word poate conține răspunsurile la toate subiectele sau doar la subiectele de tip eseu/compunere; în cazul redactării răspunsurilor într-un fișier word, trebuie inserat și numărul subiectului/exercițiului rezolvat. Există și varianta redactării de mână a eseului și a fotografierii acestuia în cazul unor situații excepționale.
  12. Rezolvarea subiectelor se va face obligatoriu cu diacritice; în caz contrar, candidatul va fi depunctat.
  13. Se interzice ferm comunicarea cu alte persoane în timpul desfășurării concursului! Orice încercare de fraudare a concursului atrage după sine excluderea candidatului în cauză.
  14. Concursul va fi înregistrat.

Pentru elevii din Republica Moldova, corespondența manualelor românești și moldovenești:

clasa a V-a RM = a V-a RO

clasa a VI-a RM = a VI-a RO

clasa a VII-a RM = nu există corespondență (așadar, candidații din Rep. Moldova pot rezolva subiectele de clasa a VII-a conform manualelor românești)

clasa a VIII-a RM = nu există corespondență (candidații din Rep. Moldova pot rezolva subiectele de clasa a VIII-a conform manualelor românești)

clasa a IX-a RM = a VII-a RO (adică un elev din clasa a IX-a în Rep. Moldova va rezolva subiectele destinate clasei a VII-a conform manualelor românești)

clasa a X-a RM = a IX-a RO (un elev care este clasa a X-a în Rep. Moldova va rezolva subiectele destinate clasei a IX-a conform manualelor românești)

clasa a XI-a RM = a X-a RO (un elev care este clasa a XI-a în Rep. Moldova va rezolva subiectele destinate clasei a X-a conform manualelor românești)

clasa a XII-a RM = a XI-a RO (un elev care este clasa a XII-a în Rep. Moldova va rezolva subiectele destinate clasei a XI-a conform manualelor românești).

Link-urile de acces pentru supraveghere (Google Meet) sunt următoarele:

– Clasa a V-a (elevii de la litera A la C, în ordinea alfabetică a numelui de familie): https://meet.google.com/vgt-modn-szy

– Clasa a V-a (elevii de la D la L, în ordinea alfabetică a numelui de familie): https://meet.google.com/otf-dbpt-toi

– Clasa a V-a (elevii de la M la R, în ordinea alfabetică a numelui de familie): https://meet.google.com/iod-wbmv-dra

– Clasa a V-a (elevii de la S la Z, în ordinea alfabetică a numelui de familie + elevii de clasa a V-a din Republica Moldova): https://meet.google.com/sbx-pder-ihd

– Clasa a VI-a (elevii de la litera A la L+ elevii de clasa a VI-a din Republica Moldova): https://meet.google.com/umy-bnrr-whb

– Clasa a VI-a (elevii de la M la Z, în ordinea alfabetică a numelui de familie): https://meet.google.com/pfy-ibsg-dpf

– Clasa a VII-a (elevii de la litera A la L): https://meet.google.com/ypz-sobj-xxe

– Clasa a VII-a (elevii de la M la Z + elevii de clasa a VII-a din Republica Moldova + elevii care sunt în clasa a IX-a în Rep. Moldova): https://meet.google.com/khe-wrfi-wta

– Clasa a VIII-a (inclusiv elevii de clasa a VIII-a din Rep. Moldova): https://meet.google.com/mwo-hkhy-scd

– Clasa a IX-a (inclusiv elevii care sunt clasa a X-a în Republica Moldova): https://meet.google.com/mks-ozcx-kyf

– Clasa a X-a (inclusiv elevii care sunt clasa a XI-a în Republica Moldova): https://meet.google.com/hgi-gmeh-ivq

– Clasa a XI-a (inclusiv elevii care sunt clasa a XII-a în Republica Moldova): https://meet.google.com/ajk-ywku-cyv

– Clasa a XII-a: https://meet.google.com/jyn-hwff-vpk