Indicații cu privire la Concursul Național de Istorie ,,Nicolae Iorga” din data de 24 aprilie 2021:

Vineri 23 aprilie 2021

1. Pentru fiecare clasă de concurs participanții vor avea două link-uri de accesat: un link pentru supraveghere pe toată durata concursului (Google Meet) și un link cu subiectele (Google Forms). Cele două link-uri vor fi afișate pe site-ul (istorie.unibuc.ro) și pe pagina de facebook (

Facultatea de Istorie – Universitatea din Bucureşti

) ale facultății în decursul zilei de vineri, 23 aprilie 2021.

2. Pentru o bună desfășurare a concursului din data de 24 aprilie, toți participanții vor avea posibilitatea de a participa la o simulare online și familiarizare cu formatul concursului vineri, 23 aprilie, între orele 17:00-19:00.

3. Participanții care întâmpină dificultăți în cursul simulării de vineri sunt rugați să semnaleze problemele printr-un mesaj pe chat-ul paginii de facebook a facultății.

Sâmbătă 24 aprilie

1. Accesarea link-ului de Google Meet se va face între 09:30-10.00. Nu se accepta intrarea în concurs după ora 10:00. Link-ul Google Forms cu subiectele de concurs va fi activ începând cu ora 10:00.

2. Participanții au obligația ca în intervalul orar 09:30-10:00 să se asigure că au accesat link-ul corespunzător clasei.

3. Participanții au obligația ca pe toată durata concursului (între orele 10:00-12:00) să păstreze camera și microfonul deschise. Cei care nu vor respecta această cerință vor fi excluși din concurs.

4. Participanții sunt rugați ca pe parcursul concursului să nu vorbească. Orice problemă întâmpinată pe parcursul concursului poate fi semnalată pe chat-ul Google Meet.

5. Dacă în timpul concursului apar probleme tehnice (semnal slab la internet, blocarea platformei Google Forms cu subiecte…) vă rugăm să ne transmiteți un mesaj pe chat-ul paginii de facebook pentru a vă ajuta.

6. În cazul deconectării de pe platforma de Google Meet și/sau Google Forms, participanții la concurs au obligația reconectării în min. 3 min – max. 5 min; dacă intervalul până la reconectare depășește 5 minute, concurentul poate fi exclus.

7. Google Forms-ul poate fi completat direct în spațiile alocate fiecărui subiect sau prin atașarea în cadrul formularului a unui fișier word cu răspunsurile; fișierul word poate conține răspunsurile la toate subiectele sau doar la subiectele de tip eseu/compunere; în cazul redactării răspunsurilor într-un fișier word, trebuie inserat și numărul subiectului/exercițiului rezolvat.

Se interzice ferm comunicarea cu alte persoane în timpul desfășurării concursului!

Concursul va fi înregistrat.

În urma finalizării perioadei de înscriere, au fost înregistrate 2160 aplicații. Există candidați care s-au înscris de mai multe ori, pentru aceștia rămâne valabil primul număr de concurs, cel primit pe mail.

Pentru orice întrebări, vă stăm la dispoziție.

Mult succes!