Testimonial-Gabriela Tănase, anul I, master

În toți anii de facultate am învățat că până și cel mai neînsemnat lucru are o istorie proprie care poate fi analizată. Având această convingere, în ultimul an de studiu, am decis să cercetez o temă care să îmbine pasiunea mea pentru coafor și podoabă capilară cu istoria.

Așa a luat naștere lucrarea mea de licență care tratează problematica părului în perioada 1960-1980 în societatea americană. Printre subiectele tratate se regăsesc și părul ca sursă de identitate, ca mijloc de emancipare a societății americane, dar și ca element de încălcare a libertății de exprimare sau discriminare rasială.

Am privit această lucrare ca o provocare intelectuală, vând ca repere lipsa unor modele de referință și puținele studii existente, dar în același timp cu interesul și curiozitatea de a cunoaște această pasiune și într-o altă perspectivă, și anume cea istorică.

Prin această lucrare am reusit să-mi depășesc limitele, să împing granițele cunoașterii dincolo de banalitatea ideii că părul este doar un simbol al frumuseții și să elimin preconcepția des întâlnită conform căreia istoria se limitează la câteva evenimente sau date.

Pe această cale îi mulțumesc enorm domnului profesor Bogdan Antoniu, coordonatorul lucrării de licență pentru că din prima clipă a acceptat ideea acestui studiu, pentru că m-a încurajat și pentru că mi-a oferit tot suportul pentru a finaliza această lucrare.
Dacă și tu vrei să cunoști o istorie altfel, vino la facultatea noastră pentri că aici vei întâlni profesori care îți încurajează libertatea de gândire și îți oferă libertatea de a alege ceea ce îți dorești și ceea ce te interesează.