Samurai, yokai, vampiri. Mituri și istorie în universul animației japoneze.

Masteratul de Istoria Ideilor, Mentalităților și Culturii de Masă, Facultatea de Istorie a Universității din București, Centrul de studii de Arte Marțiale și Cultură Orientală – Raiden Dojo București și Atelierul de Analiză a Mentalităților și Ideilor Contemporane din cadrul Masteratului de Istoria Ideilor, Mentalităților și a Culturii de Masă, au plăcerea de a vă invita, vineri, 08 noiembrie 2019, la ora 17.00,  la conferința „Samurai, yokai, vampiri. Mituri și istorie în universul animației japoneze.”.

 Evenimentul îi va avea ca invitați pe dr. Alice Teodorescu („Între Est și Vest- „Monstrul” reinventat. Reprezentările vampirului în animația japoneză.”); Mădălina Dominteanu, MA („Portret demonic: Yokai reflecții ale umanității”) și drd. Mircea Gorunescu („Samuraiul – între realitatea istorică și animația japoneză”). Conferința va fi urmată de o dezbatere cu publicul despre reprezentări istorice și mitologie în universul animației japoneze, despre imaginarul și cultura europeană transpuse în spatiul cultural al anime-ului și despre universul specific civilizației nipone transmis prin intermediul animației. Invitații noștri vă propun o întalnire nu doar pentru iubitorii de anime-uri, ci și pentru toți cei interesati de istoria și cultura Japoniei.

Evenimentul va fi moderat de Prof. Dr. Mirela-Luminița Murgescu (Universitatea din București, Facultatea de Istorie) și Drd. Cristian Laiber (Universitatea din București, Facultatea de Istorie & Centrul de Studii de Arte Marțiale și Cultură Orientală – Raiden Dojo București).

Vă așteptăm alături de noi vineri, 08.11.2019, ora 17:00 în Amfiteatrul „Nicolae Iorga”, Facultatea de Istorie, Universitatea din București, Bd. Regina Elisabeta 4-12.