Ursulescu Iulia, Anul I, RISE

Deși deocamdată am petrecut doar un singur an în Facultatea de Istorie, pot spune ca nu mi-a luat foarte mult timp să mă îndrăgostesc de acest loc minunat. Prima dată când am pășit în facultate a fost acum un an, atunci când am venit pentru a mă înscrie, și lucrul care mi-a atras atenția a fost vechimea și amploarea clădirii. Mi se pare un lucru foarte special să înveți istorie într-o universitate care reprezintă ea însăși istorie, fiind înființată de Cuza.

 Studiez programul de ‘Relații internaționale și studii europene’ și ceea ce îmi place cel mai mult este faptul că îmbină cele mai mari pasiuni ale mele: relațiile internaționale cu istoria, dar și cu limbile străine.

 În prima săptămână de facultate mă simțeam puțin pierdută, însă apoi, după ce mi-am cunoscut mai bine colegii și mai ales pe cei din ASID, am început să mă simt atat de bine și norocoasă că am ocazia să îmi petrec timpul cu oameni așa frumoși. Timpul s-a scurs extrem de repede de atunci și acum, la finalul primului an, nu îmi vine să cred că lunile au trecut așa de ușor. Voi încerca să prețuiesc cei doi ani pe care îi mai am de petrecut aici cât de bine voi putea.

 Este un sentiment unic să fii parte din această facultate și sunt sigură că peste ani, îmi voi aduce aminte cu cea mai mare bucurie de perioada studenției mele.