Jocul video și realitatea istorică. Divertisment, educație, responsabilitate

Masteratul de Istoria Ideilor, Mentalitaţilor şi Culturii de Masă (Facultatea de Istorie & Facultatea de Jurnalism și Stiințele Comunicării, Universitatea din Bucureşti), vă invită la un eveniment special: conferinţa:  Jocul video și realitatea istorică. Divertisment, educație, responsabilitate. Invitat : dr. Ştefania Matei (Universitatea din Bucureşti).  Moderator: prof.dr. Mirela-Luminiţa Murgescu (Universitatea din Bucureşti).

Jocurile video sunt distractive. Jocurile video sunt seducătoare. Jocurile video ne oferă bucuria explorării și experiența descoperirii unei lumi fictive. În același timp, jocurile video sunt portaluri către noi forme de a cunoaște trecutul și prezentul. Dar la ce fel de cunoaștere avem acces prin intermediul jocurilor video? Ce ne spun jocurile video despre noi înșine? Oare jocurile video chiar ne fac captivi în lumile lor virtuale? Sau este un mod prin care jocurile video ne ancorează mai bine în realitatea istorică și socială? Prezentarea propune o abordare a jocurilor video ca oportunitate pe care o avem cu toții la dispoziție pentru a deveni mai responsabili, mai preocupați, mai activi.

Dr. Ștefania Matei este cercetătoare în cadrul Institutului de Cercetare al Universității din București și cofondatoare a Asociației Social+1.

Evenimentul va avea loc: Miercuri,  17 aprilie 2019,  ora 14.00, Amfiteatrul „N. Iorga”, et. I,  Facultatea de Istorie, Bd. Regina Elisabeta 4-12.

Eveniment organizat de  Masteratul de Istoria Ideilor, Mentalitaţilor şi Culturii de Masă. În cadrul evenimentului va avea loc și prezentarea programului de masterat  MIIMCM.

Vă asteptăm cu mare drag