Conferinta #30YearsOfFreedom

Miercuri, 18 decembrie 2019, Ambasada Marii Britanii la București organizează Conferința #30YearsOfFreedom. Evenimentul va avea loc la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” (str. Boteanu, nr. 1).

Conferința va avea în vedere contextul, dimensiunea și implicațiile libertății din România în trecut, prezent și, mai ales, în viitor. Martorii oculari britanici și români vor împărtăși poveștile lor unei audiențe care își propune să reunească generații, în rememorarea parcursului României după căderea comunismului și în încercarea de a arăta beneficiile democrației, toleranței și libertății, trei valori globale esențiale, la care aderă atât Marea Britanie, cât și România.

Printre invitații la conferință se numără prof. univ. dr. Bogdan Murgescu, cadru didactic la Facultatea de Istorie a Universității din București și directorul Consiliului pentru Studii Universitare de Doctorat al UB, Andrew Noble, ambasadorul Marii Britanii în România, Irina Margareta Nistor, critic de film, Jessica Douglas-Home, scriitor și președinte al Mihai Eminescu Trust, John Simpson, editor BBC pe Știri Internaționale, Ion Caramitru, directorul Teatrului Național din București și prof. Dennis Deletant, profesor invitat al Catedrei de studii românești „Ion Raţiu“ de la Universitatea Georgetown din Washington, DC, și profesor emerit la Școala de studii slavone și est-europene (School of Slavonic and East European Studies), Universitatea College din Londra.

Persoanele interesate de participarea la Conferința #30YearsOfFreedom, organizată de Ambasada Marii Britanii la București sunt rugate să confirme prezența până luni, 16 decembrie 2019, la adresa de mail contact@pr.unibuc.ro.

Teatrului Național din București și prof. Dennis Deletant, profesor invitat al Catedrei de studii românești „Ion Raţiu“ de la Universitatea Georgetown din Washington, DC, și profesor emerit la Școala de studii slavone și est-europene (School of Slavonic and East European Studies), Universitatea College din Londra.

Persoanele interesate de participarea la Conferința #30YearsOfFreedom, organizată de Ambasada Marii Britanii la București sunt rugate să confirme prezența până luni, 16 decembrie 2019, la adresa de mail contact@pr.unibuc.ro.

Programul evenimentului poate fi accesat aici.