Cercul de Economie

Cercul de Economie al Facultății de Istorie a fost înființat în 2016 la inițiativa unui grup de studenți din cadrul programului Relații Internaționale și Studii Europene, sub coordonarea dlui. Lect. Dr. Christian Năsulea. 


Economia este strâns legată de toate aspectele vieții de zi cu zi, de la alegerile pe care le facem ca indivizi sau în interiorul familiei ori societății, la organizații private sau structuri guvernamentale. Așadar, modul economic de gândire ne ajută să înțelegem lumea din jurul nostru și să facem alegeri mai bune.


De ce la Istorie?
Istoria reprezintă studiul evenimentelor. Ca domeniu de activitate, ea privește fiecare eveniment în mod particular, iar în ciuda faptului că poate determina modele sau similitudini, punctul de reper este întotdeauna reprezentat de analiza studiului de caz, a evenimentul în mod exclusiv, într-o anumită perioadă de timp sau context istoric.


Economia studiază modele. Economiștii caută similitudini ale diferitelor evenimente și se întreabă dacă acestea creează sau nu modele ori confirmă sau infirmă anumite teorii.


Cele două domenii pot fi, într-adevăr, studiate separat. Însă, pentru niște istorici, viitori analiști politici sau specialiști în relații internaționale, devine necesară o înțelegere mai complexă a lumii în care trăim și a factorilor care influențează decizia într-un anumit moment, iar acest cerc își propune să creeze un cadru de formare și dezvoltare a viitorilor experți.


Obiectivul Cercului de Economie este acela de a oferi un cadru informal de dezbatere a unor probleme și provocări reale ale economiei contemporane în contextul globalizării. În cadrul cercului studenții pasionați de anumite subiecte sau regiuni își pot exersa abilitățile de comunicare în public prin prezentarea unei teme interesante și prin moderarea dezbaterilor.


La întâlnirile Cercului de Economie poate participa orice student al FIUB, indiferent de anul și programul de studii. Atmostfera din cadrul întâlnirilor este una relaxată, iar discuțiile și dezbaterile sunt încurajate. De-a lungul timpului au fost invitați și repezentanți ai mediului de afaceri, reprezentanți din cadrul administrației publice, dar și profesori de la alte Universități.


Întâlnirile Cercului de Economie au loc o dată pe sătpămână, marți, începând cu orele 20.00.

https://www.facebook.com/cerculdeeconomie/