Asociația Studenților la Istorie „Dacia”

A.S.I.D. este o organizaţie nonguvernamentală, non-profit şi apolitică, singura asociaţie reprezentativă a studenţilor din Facultatea de Istorie, înfiinţată la 6 aprilie 2005. Activitatea Asociaţiei Studenţilor la Istorie „Dacia” (ASID) este definită în primul rând de inițiative menite să genereze integrarea studenţilor într-un mediu social, cultural şi sportiv activ, prin promovarea voluntariatului, a spiritului civic şi a implicării sociale.
În același timp, proiectele desfășurate de ASID evidențiază permanenta atenție acordată procesului educațional prin organizarea / participarea studenților facultății la conferinţe/colocvii/seminarii desfășurate atât la nivel de facultate, la nivel național, dar și la nivel internațional, ASID fiind unul dintre cei mai activi membri ai ISHA (International Students of History Association). Totodată, realizarea unor facilităţi pentru studenţii facultăţii, prin punerea la dispoziţie a mijloacelor necesare unui studiu complet şi eficientizarea dialogului cu conducerea Facultăţii de Istorie se regăsesc pe lista obiectivelor vizate de ASID.
Câteva dintre cele mai semnificative proiecte A.S.I.D. sunt: Sesiunea Naţională de Comunicări Ştiinţifice, Școala de Oameni Mari – program de intership-uri, Școala de vară IRIR , ASID StudBook – târg de carte studențească, Balul Bobocilor, Serata de Crăciun, ISHA Summer Seminar, etc.

Activitatea internațională ASID are două direcții:
• Erasmus+ presupune desfășurarea a numeroase proiecte internaționale finanțate de Comisia Europeană. Până în prezent, am derulat 13 astfel de proiecte, cu participarea a 150 de studenţi ai Facultăţii de Istorie.
• ISHA este o organizaţie internaţională, non-profit, reţea independentă de studenţi pasionaţi de istorie, singura organizaţie non-guvernamentală de profil activă la nivel european. La nivelul ISHA activează în prezent 22 de asociaţii studenţeşti din Europa. ISHA Bucharest, reprezentată prin Asociaţia Studenţilor la Istorie „Dacia”, a fost înființată în august 2010 şi până în prezent a organizat evenimente internaţionale importante, în diferite orașe europene (Paris, Berlin), la care membrii ASID au participat.
Valorile care ne caracterizează sunt eficienţa, seriozitatea, profesionalismul, creativitatea şi mai ales spiritul de echipă. Îmbinarea acestor valori ne-a permis să ne concretizam toate proiectele pe care le-am conceput, ne-a oferit siguranţă la început de drum şi ajutor pe parcurs.

Ana – Maria Mălişcă – Preşedinte – anamalisca@gmail.com

Alex Arcadie Stoica – Vicepreședinte – arcadie97@gmail.com

Teodora Chiriţoiu – Secretar General- teodora_chiritoiu@yahoo.com