Proceduri

Transferul de credite între programele de master ale Facultății de Istorie

Transferurile se vor face la începutul fiecărui semestru (prima săptămână), între cursuri cu număr egal sau superior de credite, în limita a 25% din numărul total de credite; se pot lua cursuri din ani diferiți, dar nu din semestre diferite;

Cererea completată se va trimite pe adresa transfercreditemaster@gmail.com.

Toate transferurile de credite vor fi avizate ulterior depunerii cererii de către coordonatorii programelor de master.

Transferul de credite între programele de studii masterale ale facultăților Universității din București

Reexaminarea în vederea măririi notei

Studenții care au promovat toate examenele, până la începerea sesiunii de mărire, pot susține măriri la cel mult 6 discipline (din care 3 gratuite), în baza unei cereri individuale, aprobată de decan.

Nu sunt posibile măriri la examenele din anii precedenți. Nota se modifică în catalog numai dacă studentul obține o notă mai mare decât cea inițială.

Contestația

Studentul poate contesta nota obținută la evaluările scrise. Se recomandă ca în prealabil studentul să solicite feedback personalizat de la profesorul  evaluator. Contestațiile se depun/transmit la secretariatul facultății în termen de 48 de ore de la afișarea/comunicarea rezultatelor.

Soluționarea contestației este realizată în maximum 5 zile de la depunerea acesteia, în prezența studentului contestatar, în cazul care studentul solicită acest lucru. Nota acordată în urma reevaluării este definitivă și poate fi mai mică decât nota acordată inițial. Aceasta se trece în catalog cu mențiunea “contestație”.

Întreruperea studiilor

Se poate solicita o singură dată pe perioada școlarității pentru o perioadă de 1 an (excepție: concediu creștere și îngrijire copil). În situații bine întemeiate, consiliul facultății poate aproba întreruperea studiilor pe o perioadă mai mare decât 1 an.

Întreruperea studiilor se poate solicita în primele 30 de zile de la începerea fiecărui semestru.

Pe perioada întreruperii studiilor se suspendă calitatea de student.

Reluarea studiilor

Cererea de reluare a studiilor se face până la data de 25 septembrie (în caz contrar, va fi exmatriculat) cu condiția funcționării în continuare a programului de studii la care a fost înmatriculat.

La reluarea studiilor se vor susține eventualele obligații școlare de diferență, rezultate în urma modificării planurilor de învățământ

Reînmatricularea

Studentul exmatriculat se poate reînmatricula o singură dată (în primii 5 ani de la exmatriculare), numai pe locuri cu taxă și cu condiția ca programul de studii să școlarizeze în anul în care se solicită reînmatricularea. 

Cererea de reînmatriculare și dovada plății taxei de reînmatriculare (400 lei) se depun la secretariatul facultății, în perioada 1-25 septembrie.

Studentul exmatriculat în anul I de studii pentru neîndeplinirea condițiilor de promovare nu poate fi reînmatriculat. 

Transferul în an superior

Studentul înmatriculat în anul I de studii poate depune o cerere de transfer în an superior în perioada 1-5 octombrie. Comisia de recunoaștere și echivalare a creditelor de la nivelul facultății stabilește disciplinele din planurile de învățământ ale anilor promovați care vor fi echivalate (note și credite), precum și disciplinele pentru care se vor ține examene de diferență (până la data de 1 noiembrie).