Ștefan Nicolau, Istorie, anul II

În toamna anului 2022, am făcut un pas semnificativ în explorarea și înțelegerea adevăratei istorii, alegând să studiez la Facultatea de Istorie din cadrul Universității din București. Încă de la primul contact cu această instituție, am simțit că acesta este locul potrivit pentru mine și nu am regretat nicio clipă alegerea făcută.

Acum vine întrebarea roșie: De ce FIUB și de ce nu altă facultate?

Răspunsul este destul de simplu: pasiunea pe care am dezvoltat-o pentru istorie încă din copilărie, iar pe de altă parte și oportunitățile pe care Facultatea de Istorie din București le oferă studenților.

În anul I, ca boboc, nu știam exact ce implică studiul istoriei. După câteva cursuri, am descoperit că istoria se bazează pe surse primare, cercetări arhivistice, descoperiri arheologice și imagini. Am învățat despre diverse spații și perioade istorice, dezvoltând o pasiune pentru istoria Asiei, deși eram inițial interesat de alte domenii (în continuare tot contemporana reprezintă o perioadă dragă mie).

Experiența la Facultatea de Istorie, Universitatea din București, m-a ajutat să mă dezvolt datorită profesorilor, practicii și voluntariatului. Recomand cu încredere această facultate, care mi-a oferit o direcție clară pentru viitor, dar și o istorie proprie extrem de frumoasă.