Radu Elena Rebecca, RISE, anul III

Îmi place mereu să spun că nu eu am ales Facultatea de Istorie, ci ea m-a ales pe mine. De ce? Pentru că niciodată nu m-am gândit că o să urmez studiile aici, însă, încă din momentul în care Caravana FIUB a venit la liceul meu și a prezentat oportunitățile pe care le oferă, am știut că acesta este locul potrivit pentru mine.

De la primul curs ni s-a spus că istoria se face din pasiune, iar eu mă regăsesc perfect în această afirmație. Am fost mereu fascinată de istorie și de complexitatea relațiilor internaționale, iar alegerea acestei facultăți a fost ghidată de dorința de a înțelege mai profund contextul istoric și politic al lumii în care trăim. 

Am regretat vreodată decizia de a veni la FIUB? Poate în sesiune, dar cine nu o face? Însă, lăsând gluma la o parte și făcând o retrospectivă, spun cu sinceritate că aceasta a fost una dintre cele mai bune decizii din viața mea. Profesorii sunt adevărați mentori, cu o vastă experiență și cunoștințe aprofundate, iar fiecare curs este o invitație la descoperire și reflexie; fiecare lecție deschide noi orizonturi și te provoacă să gândești critic și analitic. De asemenea, un bonus pe care această facultate îl oferă este reprezentat de oportunitățile de voluntariat, care sunt diverse și care se mulează pe orice tip de persoană. 

Recomand din toată inima FIUB, deoarece aici veți găsi un mediu academic de excelență, sprijin continuu și nenumărate oportunități de dezvoltare personală și profesională.