Nicolas Zgumă, student RISE (anul II)

Primul an la Facultatea de Istorie a fost unul intens și plin de provocări, însă, în ciuda acestora, am pășit în această nouă etapă a vieții cu un amestec de entuziasm și curiozitate, dornic să explorez adâncurile trecutului și să înțeleg mai bine lumea în care trăim. Ceea ce m-a determinat să aleg această specializare este atât pasiunea pentru istorie, cât și dorința de a cunoaște cât mai multe în acest domeniu. În mod special, istoria contemporană m-a fascinat prin complexitatea sa și prin modul în care evenimentele „recente” continuă să influențeze lumea în care trăim. Deși volumul mare de lecturi și teme a fost uneori copleșitor, fiecare provocare a însemnat o oportunitate de a învăța lucruri noi.

În acest an, am remarcat cât de important este sprijinul profesorilor. Profesori precum domnul Marian Coman, domnul Bogdan Antoniu și domnul Christian Năsulea au fost mereu disponibili pentru a ne ghida și a ne oferi clarificări, ajutându-ne să ne dezvoltăm capacitatea de analiză critică și sinteză. Mi se pare fascinant cum deciziile și evenimentele din trecut au modelat structurile politice, economice și culturale actuale, oferind lecții valoroase pentru viitor.

Recomand cu căldură Facultatea de Istorie celor care au o pasiune pentru trecut și doresc să înțeleagă mai bine prezentul. Aici, ca student, ai ocazia să explorezi în profunzime evenimentele care au modelat lumea, beneficiind de sprijinul unor profesori dedicați.