Mircea Antonescu, absolvent Istorie (2024)

What you see depends on where you sit este o maximă universal valabilă care se aplică aproape în orice sector al vieții, mai puțin la un curs de-al domnului profesor Valentin Stan. Acolo își pierde valabilitatea, întrucât este o experiență pe care, din orice unghi ai privi-o, este la fel de frumoasă.

Rememorez expunerile, dezbaterile, dar și discuțiile ulterioare, care se prelungeau, nu de puține ori, până seara târziu, într-o formulă de voluptate absolută. Eu, după o discuție încărcată cu iz revelator și comic, cu domnul profesor. Un calendar al filosofiei, ținut cu atenție în mână să nu deșire. O poartă care se închisese de ceva timp și care bloca ieșirea din curtea facultății de la Timpuri Noi. Ceasul care indica aproape 23:00, saltul atletic peste gard și goana tactică spre ultimul metrou, aproape ca vestitorul izbândei de la Maraton.

Un lucru mic, dar uriaș cât sinteza unei studenții reușite, îmbelșugate în momente de neuitat. Cine știe, poate că și tu vei avea experiențe similare, generatoare de satisfacție interioară, de care însă nu vei afla vreodată, dacă nu vei cuteza să vii la Facultatea de Istorie. Te așteptăm!