Testimonial-Silvia Ivan, anul II, licență

Mă numesc Ivan Georgiana Silvia și sunt studentă în anul II la Facultatea de Istorie din cadrul Universității din București. De ce Facultatea de Istorie și mai  ales de ce programul Istorie? Pentru că dintotdeauna am iubit istoria, pentru că iubesc să îi descopăr tainele, pentru că de fiecare dată apare o întrebare, ceva nou de cercetat, pentru că mereu există această dorință de a ști mai mult, pentru că de multe ori aceasta m-a ajutat să înțeleg mai bine situațiile din jurul meu. Mi-am dorit foarte mult să fiu la această facultate, a fost unica mea alegere. Într-adevăr, în primele luni de facultate simțeam că nu pot să fac față. Credeam că nu voi reuși să îndeplinesc fiecare sarcină, că nu voi termina tot ce am de citit sau toate proiectele. Dar am încercat și cu cât citeam mai mult, cu atât doream să aflu și mai multe… și chiar am reușit, spre bucuria mea.

În acești doi ani am avut onoarea de a fi studenta unor profesori foarte bine pregătiți, de la care am învățat multe. Pe măsură ce timpul a trecut, am realizat că a fost cea mai bună alegere. Consider că istoria nu este doar o înșiruire de evenimente, de personalități și de ani. Din contră, istoria este o știință despre oameni. Istoria nu se rezumă doar la o dată, o bătălie, un loc, ci în spatele acestor date putem descoperi cum gândeau acei oameni, ce simțeau, cum trăiau, cum i-a afectat un fenomen sau un eveniment… ,,Istoria își bate joc de cei ce nu o cunosc și o repetă.”

  Istoria este o știință care ajută la înțelegerea și rezolvarea unor probleme actuale, pe care un istoric le va privi cu obiectivitate, contribuie la formarea unei gândiri critice, crește capacitatea de analiză și de înțelegere. Facultatea de Istorie nu ne învață doar istorie, iar cei care vor alege această facultate vor descoperi asta.