Testimonial-Maria Ursică, anul I, Licență

Bună!

Numele meu este Ursică Maria, sunt studentă în anul I în cadrul Facultății de Istorie la specializarea Istoria Artei. Fiind puțin mai în vârstă decât colegii mei, perspectiva pe care o ofer eu este ușor diferită.

De artă am fost mereu pasionată și am avut tangențe în domeniu, fie că a fost vorba despre muzică, pictură sau teatru. Mai târziu, am devenit pasionată de arhitectură și am urmat chiar o facultate în acest domeniu. Însă, cumva, tot la artă m-am întors mereu și am decis să urmez cursurile specializării Istoria Artei.

Experiența mea în cadrul acestei facultăți este deosebită. Am întâlnit oameni extrem de pasionați, atât studenți, dar mai ales profesori. Deși cursurile au fost online, entuziasmul profesorilor și plăcerea de a discuta și împărtăși informații s-au transmis și prin ecranul impersonal al calculatorului. De la preistorie, la civilizațiile Orientului Antic și până în Evul Mediu, atât occidental cât și românesc, am parcurs o călătorie culturală care nu a făcut decât să stârnească și mai mult dorința de a descifra mecanismele complexe aflate în spatele artei de-a lungul veacurilor.

Programul de studiu oferit de Facultatea de Istorie este divers și este ideal pentru oricine dorește să aprofundeze cunoștințele în domeniul artei, iar pasiunea și entuziasmul profesorilor vin în completare, formând împreună un program solid, destinat creării profesioniștilor în domeniu.