Testimonial Daniela Cîrciumăreasa, anul I, master

În momentul în care ești student al Facultații de Istorie începi să realizezi gradual cum ți se deschid orizonturile și ți se schimbă perspectiva.

În toți acești 3 ani de studiu dobândești câteva skill-uri pe care nici nu ți le poți imagina că le-ai putea avea. Gândirea devine amplă și setea de cunoaștere de nou crește de la o zi la alta.

Am fost ajutată foarte mult de către profesori și motivată să îmi aleg o temă de licență un pic altfel, pentru că în viață trebuie să faci ce îți dorești. În momentul în care faci acest lucru garantat va ieși ceva autentic.

Kimino-ul este subiectul pe care l-am abordat pentru licență, acesta fiind subiectul de care mă simt atașată sufletește încă de când eram copil. Am fost ajutată de către cadrele didactice, mai ales de profesorul meu coordonator, Prof. Doc. Daniela Zaharia, care m-a îndemnat să urmăresc ceea ce mă interesează. Am primit surse de calitate din care mi-am putut îmbogății bagajul cultural și am primit feed-back-uri bune.

Acest interes față de Orient a fost hrănit de materiile care sunt bine structurate și prezentate de către cadrele universitare. Derularea cercetării mele s-a realizat în ultimul an de licență în momentul în care am ales tema. A fost o plăcere să caut informații și să descopăr lucruri noi. Am fost încurajată de către profesori să cercetez ceva ce îmi place, ce îmi face plăcere să citesc. Cursurile au fost foarte utile ajutându-mă să învăț cum să selectez informații de calitate din surse sigure.

Am învățat să fiu mai atentă la detalii și faptul că orice imagine are o poveste de spus, una care abea așteaptă să fie descoperită.

Am construit prietenii pe viață în această facultate, oamenii fiind foarte săritori și deschiși la nou.