Istoria socialismul de stat în Europa de est: metodologii, arhive si surse de finanțare

Departamentul de Istoria Romanilor si a Sud-Estului European din cadrul Facultatii de Istorie,  Universitatea din Bucuresti  va invita la un workshop interactiv despre: „Istoria socialismul de stat în Europa de est: metodologii, arhive si surse de finanțare” sustinut dr. Diana Georgescu (University College London, bursier Fulbright in Romania). Moderatori: prof.dr. Mirela-Luminita  Murgescu si conf.dr. Andrei-Florin Sora.  

Evenimentul va avea loc vineri, 15 noiembrie, ora 16,00, sala 211, etaj 2, Facultatea de Istorie, Bd.  Regina Elisabeta 4-12.

Workshop-ul/seminarul vă invită la o discuție privind metodologiile și teoriile utilizate în studierea comunismului românesc și a socialismului de stat în Europa de Est. Vom explora impreuna cu dr. Diana Georgescu  trecerea de la modelul totalitarismului la istoria sociala si culturală și, în ultimul deceniu, interesul crescut privind istoria transnațională. În acest context, participantii vor avea  oportunitatea de a-si prezenta propriile proiecte (subiectele precum și teoriile și metodele folosite) si de a discuta pe marginea lor.

Vor fi discutate diverse probleme si aspecte ale arhivelor comunismului românesc, punându-se accent pe accesibilitate, dar si pe creativitate in obținerea sau crearea surselor istorice. În final, vor fi discutate oportunitățile de finanțare existente în acest domeniu în lumea academică anglo-americană.

Seminarul se adreseaza studentilor, masteranzilor si doctoranzilor, dar si tuturor persoanelor interesate de studierea istoriei comunismului si a istoriei recente.