Avizier

Alina Anca, Masterandă IAFC

„Am învățat că istoria nu înseamnă memorarea unor date, ci te educă și te ajută să întelegi societatea în care trăiești. Am învățat să învăț, să fiu curioasă, să pun întrebări si să nu-mi fie frică de răspunsuri.”

Drd. Silvia-Cristina Baumgarten

„Am petrecut în Facultatea de Istorie cinci ani care se pot contoriza în cursuri și seminarii captivante, stagii de practică interesante, vizite la muzee, o biblioteca întreagă de cărți citite, prietenii și proiecte în care m-am implicat cu tot sufletul.”

Alexandra Dobre, Masterandă Studii Medievale

„Cel mai important este ca în facultate sunt oameni minunați, cu care poți oricând discuta și care îți sunt alături. Am cunoscut aici foarte mulți oameni alături de care am trăit momente frumoase, ce vor deveni, în timp, amintiri dintre cele mai dragi.”

Astrid Isabela Bogdan, absolventă

„Alegerea masterului Istorie, resurse culturale și patrimoniu în societatea contemporană a reprezentat practic, acea piatră de temelie vitală în constuirea unui parcurs complet în descoperirea unui drum dedicat acelor valori tangibile și mai puțin tangibile de care suntem, cu toții, responsabili.”

Radu Oprina, secția Istorie, Anul II

„Orice student se întreabă în anul I, dacă facultatea pe care a ales-o este portivită pentru el. Pentru mine, această întrebare și-a găsit răspunsul atunci când am descoperit Cercul de Istorie Contemporană Românească.”

Ziua Facultății de Istorie

Draga Alumna/Alumnus Istorie, În mai 1888, Universitatea din București introducea, prin regulament, istoria ca disciplină de licență. Luni, 20 mai 2019, Facultatea de Istorie și Asociația Alumni Istorie au plăcerea de a vă invita, cu prilejul Zilei Facultății de Istorie, Citeste mai mult

Zilele Porților Deschise la Istorie

Facultatea de Istorie a Universității din București organizează, în perioada 15-19 aprilie 2019, Zilele Porților Deschise la Istorie. Manifestarea include o serie de evenimente dedicate liceenilor și tuturor celor interesați de oferta educațională a facultății: Cursuri la toate programele facultății Citeste mai mult