Admitere 2022

REZULTATE

Studiază istoria în inima Bucureștiului!

Ai intrebari despre admiterea la FIUB? Click aici pentru lista de FAQ


INFORMATII ADMITERE FACULTATEA DE ISTORIE (sesiunea septembrie 2022)

CÂND? Înscrierile pentru studiile universitare de licență și master se desfășoară în perioada 03 – 14 septembrie 2022 (pentru licență) și 03 – 15 septembrie 2022 (pentru master).
CUM? Înscrierile se desfășoară online sau prin prezența fizică la sediul facultății.

Pentru înscrierea online, candidații vor accesa platforma: https://admitere.istorie.unibuc.ro

Candidații care se prezintă la sediul Facultății vor completa fișa de înscriere pe platforma de înscriere, cu sprijinul comisiei de admitere din facultate. Dosarul fizic (pe suport hârtie) cuprinzând documentele ce susțin candidatura va fi depus la facultate, după completarea fișei de înscriere.

Candidații vor primi asistență în procesul admiterii online la adresa de mail: admitere.istorie@unibuc.ro

Facultatea de Istorie oferă studenților o serie de oportunități care o plasează în vârful instituțiilor de profil din România.

  • Pentru că…..
  • există posibilitatea ridicată de angajare după absolvire;
  • puteți beneficia de parteneriatele facultății cu firme/asociații care oferă internshipuri;
  • veți studia la cea mai prestigioasă Universitate din țară;
  • veti avea unii dintre cei mai importanți profesori din domeniu

De ce la Istorie la București?

Pentru că… istoria se studiază la Universitatea București de 150 de ani, în cadrul celei mai prestigioase instituții de învățământ superior din România.
Pentru că… studiind la Facultatea de Istorie aveţi şansa de a avea profesori din rândul celor mai importanţi specialişti ai domeniului. Nume pe care le-aţi întâlnit în librării, biblioteci sau la televizor se vor transforma în tot atâția profesori care vă vor fi alături în anii de studiu: Adrian Cioroianu, Andrei Pippidi, Bogdan Murgescu, Valentin Stan, Mihai Răzvan Ungureanu, Alin Ciupală, Ioana Ciocan, Mihai Constantinescu, Viorel Panaite etc.

Pentru că… în funcție de rezultatele la admitere/examene, studenții Facultății de Istorie primesc burse de studiu și burse sociale și locuri în căminele studențești. De asemenea, au posibilitatea să aplice pentru burse Erasmus în marile centre universitare europene.