Olivia Bulboacă, Anul I, RISE

Primii pași în viața de student sunt cei mai grei. Este perioada de acomodare cu tot ce este nou, dar extrem de interesant. Este perioada în care am început să descoper și să cunosc oameni noi. Socializarea este un punct cheie, pe care în această facultate l-am atins încă din primele zile, datorită colegilor si a cadrelor didactice.

Facultatea de Istorie, secția Relații Internaționale și Studii Europene, reprezintă pentru mine un mediu potrivit pentru dezvoltarea mea atât pe plan profesional, cât si personal, fiind una dintre cele mai interesante si provocatoare facultăţi din cadrul Universităţii din Bucureşti.

Sunt multe de spus despre cât și cum te poate influența facultatea aceasta în bine, cel puțin pentru mine așa a fost și este în continuare. Constituie un mediu bun pentru tinerii ce vor să se autodepăşească și să spargă barierele impuse de anumite prejudecăți, reușind astfel să descopere prin intermediul facultății o multitudine de oportunități pentru viitorul lor în diplomație, securitate, relații internaționale.

După un an petrecut în Facultatea de Istorie, domeniul Relații Internaționale și Studii Europene, cu examene grele sau mai puțin grele, pot spune că am învățat că, de fapt, istoria este parte din viețile noastre, că este extrem de important să simți și să îți placă ceea ce înveți, dar și faptul că trebuie să faci zilnic câte ceva, ca să devii mai bun. Și să nu uităm de distracție. E la fel de importantă pentru menținerea unui echilibru. Iar oamenii de aici chiar știu cum să se distreze.

Facultatea de Istorie, secția RISE, a fost și va fi una dintre cele mai bune decizii pe care le-am luat până acum.