SECUNDE JAPONEZE. Arta si istorie in Tara-Soarelui Rasare.

25.04.2017 16:01

Masteratul de Istoria Ideilor, Mentalităților și Culturii de Masă și Cercul de Istorie Orientală din cadrul Facultății de Istorie, Universitatea din București, cu sprijinul Raiden Dojo București, au deosebita plăcere de a vă invita în cadrul Saptămânii Porților Deschise, la o incursiune în lumea istoriei și civilizației japoneze.
Călătoria virtuală va avea loc vineri, 28 aprilie, între orele 14-20, la Facultatea de Istorie, Centrul de Studii Turce, sala 8.

Itinerariul va cuprinde:

Orele 14-16

• Prezentarea Cercului de Istorie Orientală. Invitat: lect. dr. Silvana Rachieru (Centrul de Studii Turce) și prezentarea Programului de Master Istoria Ideilor, Mentalităților și Culturii de Masă.

• Conferința: Incursiune în marțialul războinicilor japonezi și demonstrație de arme tradiționale japoneze, susținute de Mircea Gorunescu, masterand, Masterul de Istoria Ideilor, Mentalităților și Culturii de Masă și reprezentant Raiden Dojo București.

Orele 16-20

• Vizionare de film și dezbatere: Cât înțelegem civilizația japoneză și de ce ne fascinează? În cadrul cursului Film și Istorie din cadrul Masteratului de Istoria Ideilor, Mentalităților și Culturii de Masă, susținut de prof. dr. Mirela-Luminița Murgescu, tema zilei va fi un film reprezentativ pentru cinematografia japoneză. Vizionarea va fi urmată de o discuție cu privire la valoarea filmului, atât din punct de vedere estetic, cât și ca document relevant pentru cultura de masă contemporană. Invitat special la dezbatere: drd. Bogdan Opreanu.