Program Saptamana Bobocului la Istorie

28.09.2017 22:58

 

LUNI, 2 OCTOMBRIE

13.30 - deschiderea anului universitar: cuvânt de bun venit din partea Decanului Facultății de Istorie, conf. univ. dr. Florentina Nițu. Invitat special: domnul Președinte al Senatului Universității din București, prof. univ. dr. Marian Preda (amf. N. Iorga, etaj 1).

14.30 - prezentare ASID (Asociația Studenților la Istorie ”Dacia”) - amf. N. Iorga, etaj 1.

15.00 - întâlnire de orientare pentru studenții programului RISE (I) - amf. N. Iorga, etaj 1.
 

MARTI, 3 OCTOMBRIE

9.30 - ședință de orientare și întâlnirea cu profesorii programului Istoria Artei - amf. Pârvan, etaj 3.  

10.00 - prelegere inaugurală susținută de prof. univ. dr. Adrian Cioroianu (ambasadorul României pe lângă UNESCO) - amf. N. Iorga, etaj 1.

10.30 - “Cum se construiește o revistă de artă?”  Întâlnire cu redacția revistei “Arta în România”: Iris Christu, Denisa Alexandra Cristache, Dana Ionașcu și Irina Nica - amf. Pârvan, etaj 3.

11.30 -  vizită la Biblioteca Facultății de Istorie pentru studenții programului Istorie (studenții cu nume de familie începând cu litere de la A la E)

12.00 - întâlnire de orientare pentru studenții programului Istorie - amf. Pârvan, etaj 3.

12.00 - Intalnire a studentilor RISE cu domnul Leonard Orban, Consilier Prezidential pentru Afaceri Europene

 

MIERCURI, 4 OCTOMBRIE

10.30 - prezentarea cercurilor studențești din Facultatea de Istorie (Cercul de Istorie Comparată a Societăților Antice, Cercul de Studii Muzeale, Cercul de Istorie Medievală, Cercul de Istorie Militară, Cercul de Istorie Orientală, Cercul de Istorie Contemporană, Cercul de Economie) - amf. Pârvan, etaj 3.

11.00 - vizită ghidată la Muzeul Național de Artă, condusă de dna. dr. Elena Olariu (punct de întâlnire: în curtea Muzeului Național de Artă).

12.00 - Intalnire de orientare pentru studentii RISE (II)

12.00 - tururi ghidate în Centrul Istoric al Bucureștiului organizate de Asociația Studenților la Istorie.

 

JOI, 5 OCTOMBRIE

10.00 - vizită la institutele culturale (British Council, Institutul Francez, Institutul Goethe, Institutul Cervantes) pentru studenții programului RISE.

10.00 - vizită la Biblioteca Facultății de Istorie pentru studenții programului Istorie (studenții cu nume de familie începând cu litere de la F la N)

11.00 - tur ghidat la Muzeul Național de Istorie a României (întâlnire în holul facultății, orele 10.30).

13.30 - vizită la Biblioteca Facultății de Istorie pentru studenții programului Istorie (studenții cu nume de familie începând cu litere de la O la Z)

 

VINERI, 6 OCTOMBRIE

12.00 - tur ghidat la Palatul Primăverii (întâlnire în holul facultății, orele 11.30). Prețul unui bilet este de 20 lei. Studenții care doresc să participe sunt rugați să completeze formularul disponibil la adresa: https://docs.google.com/forms/d/1zPEsTKw-pPS_Jc-0KRdG3f7dfdynv4Y6xxNEdTtjVDc/edit 

 

Va aseptam cu drag!