Conferinta - Kitsch-ul in cultura urbana - Influente tradtional romanesti

13.06.2018 01:53

Afis Conferinta Kitsch-18 iunie 2018.jpgAtelierul de Analiză a Mentalităților și Ideilor Contemporane al Facultății de Istorie (atelier infiintat de catre masteranzii programului de Master:   Istoria ideilor, mentalitatilor si culturii de masa de la Facultatea de Istorie & Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Universitatea din Bucuresti)  au onoarea  sa va invite la conferinta si dezbaterea "Kitsch-ul în cultura urbană - Influențe tradițional românești", luni 18 iunie, ora 17.00 la Amfiteatrul Nicolae Iorga, Facultatea de Istorie.

Invitatii la acest eveniment vor fi: Adrian Văncică - actor (Celentano din "Las Fierbinți"), Cristian Lică - managerul Muzeului Kitsch-ului Românesc, Răzvan Chiruță - redactor-șef  Newsweek, Moderator: Alice Teodorescu - dr. în Științele Comunicării, co-Moderator:  prof  dr. Mirela-Luminiţa Murgescu .


Conferința "Kitsch-ul în cultura urbană - Influențe tradițional românești" propune o discuție despre formele de expresie autohtone ale kitsch-ului. Principalele teme de discutie vor fi:

◾️ Cum definim și delimităm kitsch-ul și care este rolul lui în societate?


◾️ Putem să vorbim despre 'românisme'?


◾️ Putem parodia kitsch-ul prin kitsch și să numim acest act educație?


◾️ Cum influențează kitsch-ul educația și comportamentul generațiilor?


Acestea sunt doar o parte din întrebarile ale căror răspunsuri ne propunem să le explorăm în cadrul conferinței "Kitsch-ul în cultura urbană - Influențe tradițional românești".

Vom urmări conceptul de kitsch, așa cum se manifestă în cultura urbană contemporană din România, cu ajutorul invitaților nostri, intr-o dezbatere ce se doreste nu doar o analiza a fenomenelor kitsch din societatea actuala, ci si un punct de pornire pentru o serie de evenimente cu rol educativ.

Va asteptam cu drag.