Call for Papers - Conferinta Naționala "Comunismul Romanesc" - ediția a VIII-a

03.02.2018 08:54

cncr18.jpgConsiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității și Institutul de Istorie ”Nicolae Iorga” organizează anual, începând cu anul 2011 Conferința Națională Comunismul Românesc”. Conferința este dedicată studierii comunismului românesc în context est-central european. Până acum au fost organizate șapte ediții ale C.N.C.R.

 

Cea de-a opta ediție a C.N.C.R care va avea loc în perioada 6-7 martie 2018 va fi organizată în colaborare cu Facultatea de Istorie a Universității din București și va beneficia, la fel ca și edițile precedente de sprijinul generos al FUndației Konrad Adenauer. 

 

CNCR VIII marchează scurgerea a cinzeci de ani de la crizele politice și mișcările studențești din anul 1968, care au avut loc de ambele părți ale Cortinei de Fier și au constitutit fenomene transnaționale remarcabile. Conferința va dezbate atât aspecte legate de anul 1968 cât și intepretări actuale ale unor poziții oficiale sau abordări istoriografice din perioada comunistă referiotare la celelalte momente importante din istoria contemporană care vor fi aniversate sau comemorate în anul 2018, precum 1918, 1938 sau 1958.

Propunerile de comunicări - titlul comunicării însoțit de un rezumat de 300-500 de cuvinte - se vor transmite pe adresele oficiale de e-mail ale instituțiilor organizatoare (CNSAS si IINI) până la data de 22 ianuarie.