Avizier

28 iun. 2018, 08:40
IN PERIOADA 2-5 IULIE 2018 SE DEPUN CERERILE PENTRU CAZARE LA SEDIUL A.S.I.D IN INTERVALUL ORAR 10-12.
28 iun. 2018, 08:38
In atentia studentilor care fac practica la CSEA Studentii si masteranzii care s-au inscris pentru efectuarea practicii la CSEA, sunt rugati sa vina luni 2 iulie, de la ora 11, amfiteatrul Iorga, pentru intalnirea organizatorica.
26 iun. 2018, 09:09
Joi, 28 iunie ora 11.00, sala 104, Facultatea de Istorie, etaj I,  in intervalul 11.00-11.45, va avea loc proba practica – prelegerea pentru ocuparea postului de conferentiar 13 la Departamentul de Istoria Romanilor si a Sud-Estului European. Tema prelegerii va fi Corpul ofiţeresc din Vechiul Regat. Instituţii şi filiere de formare profesională în a doua jumatate a secolului al XIX-lea si începutul secolului XX.
21 iun. 2018, 11:07
In atentia studentilor care au depus cerere pentru tabara Luni, 25 iunie a.c., ora 9.30, la Sala de Consiliu, va avea loc sedinta de distribuire a locurilor de tabara. Toti studentii care au depus cerere sunt rugati sa se prezinte.
20 iun. 2018, 22:59
In atentia studentilor si masteranzilor din anii terminali
20 iun. 2018, 00:35
Suntem un grup de cercetători, designeri, activiști și programatori care construiesc un instrument digital de memorializare în cadrul proiectului „Turul memoriei: Educație civică pe strazile Bucureștilor”, derulat de Asociația Civică Miliția Spirituală, în colaborarea cu Facultatea de Istorie a Universității din București, și cofinanțat de Asociația FOndului Cultural Național. Ne propunem redescoperirea și revalorizarea istorică și artistică a unor evenimente marcante ale istoriei sociale din București si Romania, prin repunerea lor in circuitul cultural-istoric al Capitalei cu ajutorul resurselor cercetarii istorice și al noilor posibilități de comunicare oferite de instrumentele digitale de prezentare a datelor istorice. La realizarea proiectului participă și mai multe grupuri de liceeni bucureșteni, și împreună lucrăm la el de câteva luni. Pe 25 iunie, în cadrul mesei rotunde lansăm pilotul proiectului, „Bucla de memorie” și ne-am bucura să vă avem alături de noi, să ne pui întrebări incomode și să ne dai sugestii. La discuții vor participa membrii echipei de proiect ( Florentina Nițu, Mihai Burcea, Mihai Bumeș și Corina Doboș), și invitații lor Viviana Iacob (Arhiva de Imagine - Muzeul Național al Țăranului Român) și Adriana Mihai (Mediawise Society). Vă așteptăm drag! Locul evenimentului: Facultatea de Istorie, bd. Regina Elisabeta nr. 4-12, București- Sala de Consiliu, et.I. Ora: 17.00 Data: 25 iunie 2018
13 iun. 2018, 01:53
Atelierul de Analiză a Mentalităților și Ideilor Contemporane al Facultății de Istorie (atelier infiintat de catre masteranzii programului de Master:   Istoria ideilor, mentalitatilor si culturii de masa de la Facultatea de Istorie & Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Universitatea din Bucuresti)  au onoarea  sa va invite la conferinta si dezbaterea "Kitsch-ul în cultura urbană - Influențe tradițional românești", luni 18 iunie, ora 17.00 la Amfiteatrul Nicolae Iorga, Facultatea de Istorie. Invitatii la acest eveniment vor fi: Adrian Văncică - actor (Celentano din "Las Fierbinți"), Cristian Lică - managerul Muzeului Kitsch-ului Românesc, Răzvan Chiruță - redactor-șef  Newsweek, Moderator: Alice Teodorescu - dr. în Științele Comunicării, co-Moderator:  prof  dr. Mirela-Luminiţa Murgescu . Conferința "Kitsch-ul în cultura urbană - Influențe tradițional românești" propune o discuție despre formele de expresie autohtone ale kitsch-ului. Principalele teme de discutie vor fi: ◾️ Cum definim și delimităm kitsch-ul și care este rolul lui în societate? ◾️ Putem să vorbim despre 'românisme'? ◾️ Putem parodia kitsch-ul prin kitsch și să numim acest act educație? ◾️ Cum influențează kitsch-ul educația și comportamentul generațiilor? Acestea sunt doar o parte din întrebarile ale căror răspunsuri ne propunem să le explorăm în cadrul conferinței "Kitsch-ul în cultura urbană - Influențe tradițional românești". Vom urmări conceptul de kitsch, așa cum se manifestă în cultura urbană contemporană din România, cu ajutorul invitaților nostri, intr-o dezbatere ce se doreste nu doar o analiza a fenomenelor kitsch din societatea actuala, ci si un punct de pornire pentru o serie de evenimente cu rol educativ. Va asteptam cu drag.
12 iun. 2018, 01:42
Examenul la Master anul I Interfețe Culturale in Preistorie si Antichitate cu Dl. Prof. Niculescu va avea loc in data de 23.06.2018, ora 13 la Sala 301.
7 iun. 2018, 23:47
In atentia studentilor de la Istorie ID anul I
6 iun. 2018, 23:26
In atentia doctoranzilor inmatriculati in anul I
5 iun. 2018, 10:37
In atentia studentilor din anul I
5 iun. 2018, 10:36
In atentia studentilor din anii terminali

În această secțiune veți putea urmări principalele anunțuri și evenimente organizate în cadrul Facultății de Istorie pe parcursul anului universitar în curs.

Anunțurile vizează toate ciclurile de studii: licență, masterat, doctorat.